Werkzoekenden

Op zoek naar werk

Als je een beperking of chronische ziekte hebt,  kan het lastig zijn om werk te vinden, ook al heb je een mooie opleiding op mbo, hbo of universitair niveau gevolgd en heb je vaak ook al werkervaring opgedaan. Je hebt veel kwaliteiten, kan zeker succesvol zijn op de arbeidsmarkt en hebt dat vaak ook al bewezen. Maar werkgevers aarzelen toch vaak als je vertelt dat je een beperking hebt.

Toch zijn er werkgevers die wel mensen met een beperking in hun organisatie willen opnemen. DelfTalent helpt deze werkgevers om die werknemers met een beperking te vinden die in hun organisatie het beste passen. Hierbij gaan we uit van reguliere vacatures waarbij de vacaturehouder bereid is rekening te houden met de beperking van de werknemer. DelfTalent gaat uit van het principe dat de werknemer in de eerste plaats geschikt moet zijn voor de vacature en de juiste opleiding en vaardigheden moet hebben. Alleen op die manier wordt er een win-win situatie voor werkgever en werknemer gecreëerd.

Bij DelfTalent hebben we de ervaring dat open communicatie over je beperking sterk bijdraagt aan het succesvol invullen van een vacature. Dat vraagt wat van jou als werkzoekende. Je moet open kunnen en willen praten over je beperking. Dat is niet altijd makkelijk maar Delftalent ondersteunt jou hier intensief in tijdens de sollicitatie procedure. Verder is gebleken dat de werkgeverssubsidies werkgevers ook wel eens over de streep trekken om mensen met een beperking aan te nemen in deze crisistijd. Misschien vind je dat niet altijd prettig omdat je toch een gewone werknemer bent met kwaliteiten. Maar probeer die subsidies te zien als een hulpmiddel bij het vinden van werk. Eenmaal binnen in een organisatie kun jij laten zien wat je waard bent.

Kortom: Delftalent kan jou als werkzoekende met een beperking het volgende bieden.

  • Vacatures op mbo hbo en universitair niveau bij organisaties die open staan voor mensen met een beperking.
  • Begeleiding en bemiddeling tijdens de gehele sollicitatie procedure.
  • Hulp (als dat van toepassing is) bij aanvragen van voorzieningen en het regelen van coaching op de werkplek

DelfTalent is geen re-integratie bureau maar een werving en selectiebureau. Wij zoeken geschikte kandidaten met een beperking bij vacatures maar in tegenstelling tot re-integratie bureaus begeleiden wij geen mensen naar werk. Op de pagina “vacatures” vind je de vacatures die wij in behandeling hebben. Zit er voor jou op dit moment geen geschikte vacature bij dan kun je je open inschrijving mailen naar info@delftalent.nl. Wij ontvangen dan graag jouw c.v. en een korte beschrijving van je beperking. Zodra wij dan een vacature hebben die geschikt is voor jou nemen we contact met je op.

Wetgeving en politiek

Naast het adviseren van werkgevers die mensen met een beperking willen aannemen probeert DelfTalent middels contacten met politici betere wetgeving te bewerkstelligen om mensen met een beperking aan werk te helpen. Kijk op onze pagina “politiek” om te zien wat wij op dit gebied allemaal doen.

%d bloggers liken dit: